| ENGLISH | ESPAÑOL | |
|---|---|---|
| Common Names Nombres Comunes | Sclater’s Antwren | Hormiguerito de Sclater |
| Family Familia | Antbirds, Antshrikes, & Antwrens (Thamnophilidae) | Batarás y Hormigueros (Thamnophilidae) |
| Conservation Status Estatus de Conservación | ||
| Description Descripción | 7-7.5 cm. | 7-7,5 cm. |
| Voice Voz | ||
| Similar Species Especies Similares | Locally syntopic with Pygmy Antwren (compare). | Localmente coexiste con el Hormiguerito Pigmeo (comparar). |
| Abundance and Habitat Abundancia y Habitát | Uncommon to fairly common in tall Amazonian terra firme, transitional, and old-growth várzea forest. | Poco común a bastante común en bosque amazónico alto de tierra firme, várzea madura y transicional. |
| Behavior Comportamiento | Mostly in close pairs in canopy; forages in dense vine tangles, often with mixed flocks. Best detected by voice. | Principalmente en parejas unidas en el dosel; forrajea en enredaderas densas, a menudo en bandadas mixtas. Mejor detectado por voz. |
| Migration/Movements Migración/Movimientos | ||
| Diet Dieta | ||
| Breeding Reproducción | ||
| Distribution in Bolivia Distribución en Bolivia | ||
| Global Range Rango Global | ||
| Subspecies and Taxonomy Subespecies y Taxonomía | ||
Return to/Volver a:
Antbirds, Antshrikes, & Antwrens/Batarás y Hormigueros
Species Accounts/Fichas Técnicas
Page last updated on/última actualización de página:

