| ENGLISH | ESPAÑOL | |
|---|---|---|
| Common Names Nombres Comunes | Northern Shoveler | Pato Cuchara Norteño |
| Family Familia | Ducks & Geese (Anatidae) | Patos y Gansos (Anatidae) |
| Conservation Status Estatus de Conservación | ||
| Description Descripción | ca. 45 cm. | ca. 45 cm. |
| Voice Voz | ||
| Similar Species Especies Similares | Male unmistakable. Female Red Shoveler has all-black bill, yellow (not orange) legs and feet. | Macho inconfundible; hembra del Pato Cuchara Rojizo tiene el pico totalmente negro, patas amarillas (no anaranjadas). |
| Abundance and Habitat Abundancia y Habitát | Vagrant known from a single unpublished sight record of an alternate male on Laguna Alalay (Cochabamba). | Errante conocido en Bolivia de un solo avistamiento no publicado de un macho en plumaje alterno en la laguna Alalay (Cochabamba). |
| Behavior Comportamiento | ||
| Migration/Movements Migración/Movimientos | Boreal migrant. | Migrante boreal. |
| Diet Dieta | ||
| Breeding Reproducción | ||
| Distribution in Bolivia Distribución en Bolivia | ||
| Global Range Rango Global | ||
| Subspecies and Taxonomy Subespecies y Taxonomía | ||
Return to/Volver a: Ducks & Geese / Patos y Gansos Species Accounts/Fichas Técnicas
Page last updated on/última actualización de página:

