| ENGLISH | ESPAÑOL | |
|---|---|---|
| Common Names Nombres Comunes | White-throated Antbird | Hormiguero Garganta Blanca |
| Family Familia | Antbirds, Antshrikes, & Antwrens (Thamnophilidae) | Batarás y Hormigueros (Thamnophilidae) |
| Conservation Status Estatus de Conservación | ||
| Description Descripción | 11.5-12 cm. | 11,5-12 cm. |
| Voice Voz | ||
| Similar Species Especies Similares | Note barred tail. Male distinctive; female superficially wren-like (compare with Musician Wren), but more rufous. | Notar cola barrada. Macho distintivo; hembra superficialmente similar a un cucarachero (comparar con el Cucarachero Musical), pero más rufa. |
| Abundance and Habitat Abundancia y Habitát | Uncommon to common in understory of Amazonian forest, mainly in terra firme, less often in transitional or várzea forest. | Poco común a común en el sotobosque de bosque amazónico, principalmente de tierra firme, menos frecuente en bosque transicional y de várzea. |
| Behavior Comportamiento | Forages almost exclusively at army ant swarms in pairs or groups of up to 6 within 1-3 m of the ground. | Forrajea casi exclusivamente siguiendo a hormigas ejército en parejas o grupos de hasta 6 a entre 1-3 m del suelo. |
| Migration/Movements Migración/Movimientos | ||
| Diet Dieta | ||
| Breeding Reproducción | ||
| Distribution in Bolivia Distribución en Bolivia | ||
| Global Range Rango Global | ||
| Subspecies and Taxonomy Subespecies y Taxonomía | ||
Return to/Volver a:
Antbirds, Antshrikes, & Antwrens/Batarás y Hormigueros
Species Accounts/Fichas Técnicas
Page last updated on/última actualización de página:

