| ENGLISH | ESPAÑOL | |
|---|---|---|
| Common Names Nombres Comunes | Brownish-headed Antbird | Hormiguero Cabeza Parduzca |
| Family Familia | Antbirds, Antshrikes, & Antwrens (Thamnophilidae) | Batarás y Hormigueros (Thamnophilidae) |
| Conservation Status Estatus de Conservación | ||
| Description Descripción | 12.5-13.5 cm. | 12,5-13,5 cm. |
| Voice Voz | ||
| Similar Species Especies Similares | Compare with Humaita Antbird (no known range overlap). | Comparar con el Hormiguero de Humaitá. |
| Abundance and Habitat Abundancia y Habitát | Rare to uncommon in dense understory of Amazonian terra firme, humid foothill, and lower Yungas forest in La Paz. | Raro a poco común en el sotobosque denso de bosque amazónico de tierra firme, del piedemonte y Yungas inferiores húmedos de La Paz. |
| Behavior Comportamiento | Poorly known. Solitary or in pairs; best detected by voice. | Poco conocido. Solitario o en parejas; mejor detectado por voz. |
| Migration/Movements Migración/Movimientos | ||
| Diet Dieta | ||
| Breeding Reproducción | ||
| Distribution in Bolivia Distribución en Bolivia | ||
| Global Range Rango Global | ||
| Subspecies and Taxonomy Subespecies y Taxonomía | ||
Return to/Volver a:
Antbirds, Antshrikes, & Antwrens/Batarás y Hormigueros
Species Accounts/Fichas Técnicas
Page last updated on/última actualización de página:


