Myrmoborus leucophrys

 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
White-browed AntbirdHormiguero Ceja Blanca
Family
Familia
Antbirds, Antshrikes, & Antwrens (Thamnophilidae)Batarás y Hormigueros (Thamnophilidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
Description
Descripción
11-12 cm.11-12 cm.
Voice
Voz

Similar Species
Especies Similares
Segregated by habitat from similar Black-faced Antbird; the two can be found in adjacent habitats but almost never together.Separado del Hormiguero Cara Negra por el hábitat; se los puede encontrar en hábitats adyacentes pero casi nunca juntos.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Fairly common to common in understory and at borders of seasonally-flooded, transitional, river-edge, and tall secondary forest in Amazonia.Bastante común a común en el sotobosque y bordes de bosque estacionalmente inundado, transicional, ribereño y secundario alto de la Amazonía.
Behavior
Comportamiento
Forages in tight pairs close to the ground; rarely joins mixed flocks. Quite vocal year-round. Forrajea en parejas unidas cerca del suelo, rara vez en bandadas mixtas. Vocaliza bastante todo el año.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Diet
Dieta
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

Return to/Volver a:
Antbirds, Antshrikes, & Antwrens/Batarás y Hormigueros
Species Accounts/Fichas Técnicas

Page last updated on/Última actualización de página: Dec 5, 2019 @ 11:25 am