Anas bahamensis

 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
White-cheeked PintailPato Gargantillo
Family
Familia
Ducks & Geese (Anatidae)Patos y Gansos (Anatidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
Description
Descripción
ca. 45 cm.ca. 45 cm.
Voice
Voz
Similar Species
Especies Similares
Sexes alike. Nearly unmistakable: note boldly white lower face and throat, blue bill with red base, relatively long, pointed tail.Sexos iguales. Casi inconfundible: notar garganta y mejillas blancas, pico azul con base roja, cola relativamente larga y puntiaguda.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Rare to locally/seasonally common on lakes, ponds, marshes, and rivers in lowlands and on lower eastern Andean slope of southern Bolivia; in austral winter, small numbers (regularly?) move to higher elevations, including brackish lakes; year-round resident in Cochabamba Basin, where it breeds in some years.Raro a localmente/estacionalmente común en lagunas, pantanos y ríos de tierras bajas y ladera este inferior de los Andes de Bolivia sur; en invierno algunos individuos se desplazan (¿regularmente?) a altitudes mayores, incluyendo lagos salobres; residente todo el año en el valle de Cochabamba, donde se reproduce en ciertos años.
Behavior
Comportamiento
Typically in pairs or small flocks, occasionally in large flocks. Feeds by dabbling, upending, occasionally by diving. Típicamente en parejas o bandadas pequeñas (ocasionalmente grandes). Se alimenta nadando, dando un vuelco vertical, ocasionalmente buceando.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Diet
Dieta
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

Return to/Volver a: 
Ducks & Geese / Patos y Gansos
Species Accounts/Fichas Técnicas 

Page last updated on/Última actualización de página: Oct 3, 2019 @ 1:22 pm