Anas flavirostris

 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
Yellow-billed TealPato Barcino
Family
Familia
Ducks & Geese (Anatidae)Patos y Gansos (Anatidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
Description
Descripción
38-41 cm.38-41 cm.
Voice
Voz

Similar Species
Especies Similares
Sexes alike. Note yellow bill, drab gray-brown body with pale, plain flanks, darker head; in flight, dark green wing speculum with white trailing edge and pale cinnamon anterior stripe.Sexos iguales. Notar pico amarillo, cuerpo marrón gris opaco, flancos pálidos y uniformes, cabeza más oscura; en vuelo espéculo verde oscuro con borde posterior blanco y anterior canela claro.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Fairly common to common on high-Andean freshwater and saline lakes, ponds, bogs, marshes, streams, rivers. The most common, widespread Andean dabbling duck. Bastante común a común en lagos y lagunas de agua dulce y salada, bofedales, arroyos y ríos altoandinos. El pato andino más común y ampliamente distribuido.
Behavior
Comportamiento
Typically in pairs or flocks, occasionally with other species of ducks; gregarious. Feeds by dabbling, upending, while wading occasionally by diving. Típicamente en parejas o bandadas, ocasionalmente con otros patos; gregario. Se alimenta nadando, dando un vuelco vertical o mientra vadea, ocasionalmente buceando.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Diet
Dieta
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

This slideshow requires JavaScript.

Return to/Volver a: 
Ducks & Geese / Patos y Gansos
Species Accounts/Fichas Técnicas 

Page last updated on/Última actualización de página: Nov 13, 2019 @ 12:03 pm