Merganetta armata

 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
Torrent DuckPato de las Torrentes
Family
Familia
Ducks & Geese (Anatidae)Patos y Gansos (Anatidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
Description
Descripción
36-40 cm.36-40 cm.
Voice
Voz

Similar Species
Especies Similares
Unmistakable.Inconfundible.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Rare to locally common along clear, fast-flowing streams and rivers from foothills to above timberline on eastern Andean slope; below timberline generally more common along forested rivers.Raro a localmente común en la ladera este de los Andes a lo largo de arroyos y ríos de aguas claras y corriente rápida, desde el piedemonte hasta por encima de la ceja de monte; por debajo de la ceja de monte generalmente más común en ríos rodeados de bosque.
Behavior
Comportamiento
Solitary or in pairs; does not flock. Fairly shy, flushes easily. Perches or stands with upright posture on large river boulders. Forages for aquatic arthropods by diving or dabbling; agile when swimming, even in turbulent water. Flies low following course of river. Solitario o en parejas; no forma bandadas. Bastante tímido, fácilmente espantado. Posa o se para en posición erguida en piedras grandes de ríos. Caza artrópodos acuáticos buceando o nadando; ágil al nadar, incluyendo en aguas turbulentas. Vuela bajo siguiendo el curso del río.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Diet
Dieta
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

Return to/Volver a: 
Ducks & Geese / Patos y Gansos
Species Accounts/Fichas Técnicas 

Page last updated on/Última actualización de página: Oct 2, 2019 @ 9:12 am