Ara severus

 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
Chestnut-fronted MacawParaba Frente Castaña
Family
Familia
Parrots, Parakeets, & Macaws (Psittacidae)Loros y Parabas (Psittacidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
.
Description
Descripción
Voice
Voz

Similar Species
Especies Similares
Note red wing bend and underwing carpoal patch, reddish underside of flight feathers.Notar doblez del ala y mancha carpiana rojos, remeras ventralmente rojizas.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Uncommon to fairly common at borders of a range of semi-humid to wet forest types in lowlands and on lower eastern slope of northern and central Andes; also in isolated trees in clearings, remnant forest patches in agricultural areas, and city parks; mostly below 900 m; in western Santa Cruz and eastern Chuquisaca locally to around 1300 m.Poco común a bastante común en bordes de una variedad de bosques semihúmedos a húmedos de tierras bajas y ladera este inferior de los Andes norte y central; también en arboles aislados de claros, parches de bosque remanente en zonas agrícolas y parques urbanos; principalmente debajo de 900 m; en el oeste de Santa Cruz y el este de Chuquisaca localmente se encuentra hasta 1300 m.
Behavior
Comportamiento
In pairs or small flocks of up to 10, but larger numbers can gather at roosts. Feeds in canopy.En parejas o bandadas pequeñas de hasta 10 aves, per puede ser encontrada en mayor número en dormideros. Se alimenta en el dosel.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Diet
Dieta
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

This slideshow requires JavaScript.

Return to/Volver a:
Parrots, Parakeets, & Macaws/Loros y Parabas
Species Accounts/Fichas Técnicas 

Page last updated on/Última actualización de página: Oct 5, 2019 @ 4:13 pm