Bolborhynchus orbygnesius

 

 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
Andean ParakeetPerico Andino
Family
Familia
Parrots, Parakeets, & Macaws (Psittacidae)Loros y Parabas (Psittacidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
.
Description
Descripción
Voice
Voz

Similar Species
Especies Similares
Compare with Mountain Parakeet.Comparar con el Perico Cordillerano Verde.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Mostly uncommon to fairly common in dry to wet forest, timberline scrub, Polylepis woodland, and shrubby Puna grassland on E slope of N and C Andes. Poco común a bastante común en bosque, matorrales de la ceja de monte, arbustales de kewiña (Polylepis) y pastizales arbustivos puneños secos a hiperhúmedos de la ladera E de los Andes N y C.
Behavior
Comportamiento
Typically in flocks of up to 20, rarely up to 60. Feeds in trees, bushes, occasionally on ground. Often calls in flight.Típicamente en bandadas de hasta 20 aves, rara vez hasta 60. Se alimenta en árboles, arbustos, ocasionalmente en el suelo. A menudo vocaliza mientras vuela.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Apparently roams widely; rarely strays farther south (TA) or west to the eastern Altiplano. Possibly makes seasonal elevational movements. Al parecer deambula ampliamente, rara vez hacia el sur (TA) o hacia el Altiplano E. Posiblemente realiza movimientos estacionales altitudinales.
Diet
Dieta
Seeds and fruit of bamboo, leguminous and other trees and bushes.Semillas y frutas de bambú, leguminas, y otros árboles y arbustos.
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

Return to/Volver a:
Parrots, Parakeets, & Macaws/Loros y Parabas
Species Accounts/Fichas Técnicas 

Page last updated on/Última actualización de página: Oct 1, 2019 @ 6:45 pm