Chauna torquata


 ENGLISHESPAÑOL
Common Names
Nombres Comunes
Southern ScreamerTapacaré, Tucabax (Chiquitano)
Family
Familia
Screamers (Anhimidae)Gritadores (Anhimidae)
Conservation Status
Estatus de Conservación
Description
Descripción
Voice
Voz

Similar Species
Especies Similares
Nearly unmistakable, but compare with Horned Screamer.Casi inconfundible, pero comparar con Gritador Unicornio.
Abundance and Habitat
Abundancia y Habitát
Uncommon to common in seasonally-flooded savanna, marshes, at shallow lakes, along rivers, in pastures and agricultural areas in lowlands; rare and local visitor to northern Amazonia (Pando, northern Beni, northern La Paz). Mainly below 500 m; in southern Andean foothills locally to 950 m. Poco común a común en sabana estacional inundada, pantanos, lagunas poco profundas, bordes de ríos, campos agrícolas y pasturas de tierras bajas; visitante raro y local en el norte amazónico (Pando, Beni N, La Paz N). Principalmente debajo de 500 m; en los Andes sur localmente hasta 950 m.
Behavior
Comportamiento
Usually in pairs or small groups. Forages on ground, often near or at water's edge; perches in open on trees and bushes. Large and stocky; takes flight awkwardly, but occasionally soars.Generalmente en parejas o grupos pequeños. Forrajea en el suelo, a menudo cerca o a orillas del agua; posa a la vista en árboles y arbustos. Grande y corpulento; alza vuelo con torpeza, ocasionalmente planea.
Migration/Movements
Migración/Movimientos
Makes some seasonal movements.Realiza algunos movimientos estacionales.
Diet
Dieta
Breeding
Reproducción
Distribution in Bolivia
Distribución en Bolivia
Global Range
Rango Global
Subspecies and Taxonomy
Subespecies y Taxonomía

This slideshow requires JavaScript.

Return to/Volver a:
Screamers/Tapacarés
Species Accounts/Fichas Técnicas 

Page last updated on/Última actualización de página: Feb 7, 2019 @ 12:53 pm