| ENGLISH | ESPAÑOL | |
|---|---|---|
| Common Names Nombres Comunes | Andean Solitaire | Solitario Andino |
| Family Familia | Thrushes & Allies (Turdidae) | Zorzales y Afines (Turdidae) |
| Conservation Status Estatus de Conservación | ||
| Description Descripción | 16-17 cm. Juvenile is heavily spotted ochraceous above and below, adult lacks spots; bird depicted is in preformative molt. | 16-17 cm. Juvenil dorsal y ventralmente densamente moteado ocre, adulto sin motas. |
| Voice Voz | ||
| Similar Species Especies Similares | ||
| Abundance and Habitat Abundancia y Habitát | Rare to locally fairly common in humid to wet cloud forest on eastern Andean slope. | Raro a localmente bastante común en bosque nublado húmedo a hiperhúmedo de la ladera este de los Andes. |
| Behavior Comportamiento | Solitary; not with mixed flocks. Sallies for fruit and foliage/branch arthropods from upper understory to subcanopy. Perches upright and nearly motionless for long periods. Much more often heard than seen. Highly vocal in austral spring and summer; sings in forest borders along fast-flowing streams and rivers. | Solitario; no se une a bandadas mixtas. Forrajea frutos y artrópodos del follaje mediante vuelos cortos desde el sotobosque superior hasta el subdosel. Posa erguido y casi sin moverse por períodos largos; escuchado mucho más que visto. Vocaliza mucho en primavera y verano; canta en bordes de bosque a lo largo de arroyos y ríos torrentosos. |
| Migration/Movements Migración/Movimientos | Apparently makes some seasonal elevational movements. | Al parecer realiza algunos movimientos estacionales altitudinales. |
| Diet Dieta | ||
| Breeding Reproducción | ||
| Distribution in Bolivia Distribución en Bolivia | ||
| Global Range Rango Global | ||
| Subspecies and Taxonomy Subespecies y Taxonomía | ||
Return to/Volver a: Thrushes & Allies/Zorzales y Afines Species Accounts/Fichas Técnicas
Page last updated on/última actualización de página:

