| ENGLISH | ESPAÑOL | |
|---|---|---|
| Common Names Nombres Comunes | Chotoy Spinetail | Coludo Chotoi |
| Family Familia | Ovenbirds & Woodcreepers (Furnariidae) | Horneros y Trepadores (Furnariidae) |
| Conservation Status Estatus de Conservación | ||
| Description Descripción | 18.5-20 cm. | 18,5-20 cm. |
| Voice Voz | ||
| Similar Species Especies Similares | Note distinctive throat pattern; long, frayed tail; streaked upperparts. | Notar distintivo patrón de la garganta, cola larga y con apariencia desgastada, estrías dorsales. |
| Abundance and Habitat Abundancia y Hábitat | Uncommon to locally common in wooded grasslands and savanna, dry to humid open woodland, second growth scrub, agricultural areas with scattered trees and bushes, towns and villages in lowlands and locally on lower eastern slope of southern Andes; mostly below 500 m; in southern Andes to 950 m. Range expanding due to deforestation. | Poco común a localmente común en pastizales, sabana y áreas agrícolas con arbustos, arbustales abiertos y matorrales secundarios secos a húmedos, pueblos y villas de tierras bajas y localmente en la ladera este inferior de los Andes sur; generalmente debajo de 500 m; en los Andes sur hasta 950 m. Su rango se expande con la deforestación. |
| Behavior Comportamiento | Solitary or in pairs; forages in bushes and small trees; makes short, low flights across open areas. | Solitario o en parejas; forrajea en arbustos y pequeños árboles; realiza vuelos cortos y bajos a través de áreas abiertas. |
| Migration/Movements Migración/Movimientos | ||
| Diet Dieta | ||
| Breeding Reproducción | ||
| Distribution in Bolivia Distribución en Bolivia | ||
| Global Range Rango Global | ||
| Subspecies and Taxonomy Subespecies y Taxonomía | ||
Return to/Volver a: Ovenbirds & Woodcreepers/Horneros y Trepadores Species Accounts/Fichas Técnicas
Page last updated on/última actualización de página:

